Followers

Saturday, March 24, 2012

Dah 15 tahun rupanya

Boring betul malam ni,selalunya tak sempat nak update blog asyik dengan hal lain kan tapi malam ni dah tak tau nak wat apa maka dengan kadar segera aku nak mengaktifkan semula blog aku yang agak lama ler terperap sebab aku busy,bukan busy body tapi busy dengan bermacam hal.Sunyinya dimalam ini...suasana pilu ha dah keluar dah lagu rock.

Rasanya lagu boleh mengambarkan hati dan perasaan kita sebab tu lagu-lagu yang dicipta ada yang memberi impak pada hati,ada yang sampai meruntun jiwa.Tak kisah irama apa sekali pun tapi kalo dance muzik ko dok pi menangis tu memang masalah lah kan,dah tentu la lagu tu untuk meriangkan hati,yang dok pi nangis wat per.Eceh..ala rock lak aku malam ni.Wokeh tu pasal lagu sekarang nak citer pasal tempat kerja.

Kenapa tetiba citer pasal keje sebab 7hb April ni dah 15 tahun aku berkhidmat di TDK (M) Sdn Bhd.Setia betul kat tempat kerja ni.Tahu kenapa setia sebab tempat kerja dekat dengan rumah,ada kenkawan yang dah macam keluarga terutama bila aku kena transfer dari bahagian Accounts ke bahagian Sales.Nama jerk transfer keje sama gak.Apa keja aku yer.Tak der lah pangkat besar pun cuma sebagai Sales Accounts.Keje aku lebih kurang macam Ah Long ler jugak,hahaha tapi tak sampai tahap pukul orang,simbah cat bagai kalo customers lambat bayar.Selain dari tu bermula dari tahun lepas boss dah beri tugasan baru kena incharge ISO.Bukan satu ISO ada 3 iaitu OHSAS,Enviroment & Kualiti.Aku ni jenis suka belajar wat menda baru ni,dapat pengetahuan.Masa memula tu rasa susahnya sebab zero tak tau apa-apa sekarang alhamdulilah dah faham.


Ni meja aku kat opis
 Ha nampak gambar tu,di sini aku duduk dari pukul 8 pagi sehingga 6 petang wat keje.Bear yang cute tu tempat letak handphone aku.Masa ni awal pagi orang lain mana sampai lagi,tu yang nampak kemas jerk kan.Kalo aku dah mula kerja segala dokumen ada atas meja .

Begitu cepat masa berlalu bila diingat 15 tahun dulu aku mula melangkah kaki ke TDK ni sebagai kerani akaun.Memang aku terkejut dapat jawatan tu sebabnya aku ni mana pernah belajar akaun dan tak da sijil akaun tapi boss akaun masa tu Mr.Kumata ambik gak aku bekerja.Masa memula kerja dulu tekanan toksah cakap lah tapi berkat kesabaran aku dan belajar dari bawah,alhamdulillah dah boleh buat keje-keje akaun dan aku syukur sangat sebab dikurniakan kelebihan cepat belajar tentang sistem yang digunakan kat kilang ni.

Banyak kenangan pahit manis kat TDK ni.Sekarang ni kat Sales opis aku dah dalam Corporate Planning Group dengan Noni dan Tung.Bulan April ni memasing dah kena buat presentation untuk Kick Off Meeting.Aku nya slide belum siap.Ah kejap jerk tu ceh macam bagus jer cakap kan.Mahu tak kejap tahun lepas 3 slide jer aku buat sebab group Corporate Planning ni masa presentation combine.Sampai pencen kot kat TDK ni agaknya.Em insyallah.

2 comments:

hudahalim said...

OMG! thanks for posting this..rindu okeh! ur desk..still the same! eh macam la huda dah berhenti 15 tahun dpd TDK kan! but yess...i miss all of u.the best thing is that, u are all like a family, and that memories is the hardest to let go..

hope there more years to come for u kak ida with tons more of success to shine you through.i love u lotsa!

Eida said...

miss u too Huda,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...