Followers

Tuesday, January 3, 2012

Mee Udang Banjir

Punyalah lama delay entri ni sampai dah masuk tahun baru.Bz sesangat dengan macam-macam hal.Okeh lah citer pasal gi Taiping sebenar aku gi pada 26hb November 2011 sempena majlis perkahwinan sedara kat sana.Yang pergi cuma aku,mak dan abah pastu tengah jalan berkonvoi lak dengan mak sedara yang cuma berdua dengan suaminya.Wah bebetul jenjalan ni Mak Njang ,anak -anak dah besar panjang mana nak ikut mak lagi kan kecuali aku ler yg sememangnya jadi peneman setia mak kemana saja mak pergi.

Dalam keta aku dah tanya abah pasal Kuala Sepetang,bila abah beritahu dekat dah dengan Taiping apalagi hati dah berbunga-bunga nak gi rasa Mee Udang Banjir yang popular tu.Lepas habis kenduri mak sedara aku cakap nak balik esoknya,alamak dah ler aku tak bawa persalinan maka lepas dah check in kat hotel terpaksa round bandar Taiping beli apa yang patut.Malam kitaorang gi tempat Mee Udang yakni Warung Mak Jah.Sampai jer,mak aih,orang macam semut hurung gula punyalah ramai sampai terpaksa tunggu untuk dapat tempat duduk.

Bila dah order maka yang ditunggu pastinya nak tengok besar mana udang tu kan.Harga Mee Udang ni kalo yang saiz biasa RM 7.00 tapi yang special RM 11.00 saja.Oleh kerana aku datang semata-mata kerana nak makan Udang Laut yang fresh ni maka yang special jadi pilihan.Aku order Kuew Tiau Goreng Basah Special,ada yang order Mee Udang.

Bila sampai jer Kuew Tiau tu,pergh....teruja tengok udang-udang yang besar itu.Citer banyak tak mau korang tengok gambar ni.Pada yang belum pergi ha apalagi gi lah pasti berbaloi.

Ha yang ni aku nyer Kuew Tiaw Udang

Mee Udang Banjir


Abah tengah menikmati Udang segar

1 comments:

Alfred Tezar said...

kayaknya enak nih.....boleh coba gak?
http://vektor-teknik.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...